Klantenservice

Heb je vragen? Geen probleem!

Onze klantenservice is op alle werkdagen bereikbaar: van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur. De klantenservice beantwoordt bijvoorbeeld je vragen over onze lampen, je bestelling, de bezorging of het terugsturen. Je kunt dus bij onze klantenservice met al je vragen en/of opmerkingen terecht.

Klantenservice: +31 (0)492 775249.

Of stuur een email naar klantenservice@stoerelampen.nl

Kort vraagje met snel antwoord: stuur een WhatsApp naar +31 6 579 44 557

 

Veelgestelde vragen

Hoe hoog moet een lamp boven de tafel hangen?

Een vuistregel is 60 cm. Optisch horen de stoere lampen dan bij de tafel. Bovendien komen ze zo goed tot hun recht omdat ze niet te dicht bij het plafond hangen. Verder ben je zo verzekerd van een goede lichtspreiding, kun je elkaar goed zien als je aan tafel zit en zal je niet snel je hoofd stoten.

Hoeveel lampen moeten er boven onze tafel?

Hier is geen wet van Meden en Perzen voor. Boven een tafel langer dan 1,50 meter staan 2 lampen wat royaler. Want 2 of 3 lampen op een rij benadrukken de lengterichting van de tafel. Boven een kleinere tafel of een vierkante tafel kan 1 heel grote lamp (diameter van 50cm of 70cm) ook mooi staan.

Maar het is niet alleen een kwestie van smaak. De lichtspreiding moet ook goed zijn. Vooral bij een grote tafel, van bijvoorbeeld 2,30 meter of langer, is het zaak hierop te letten. Als de lampen dan niet hoog hangen en niet al te groot zijn, dan kan het aan de buitenste zijde wat minder verlicht zijn. Het is dan goed om te kijken welke andere verlichting er nog in de buurt is. Soms wordt er een combinatie gedaan van inbouwspots in het plafond bij de muur of wandlampjes aan de muur en stoere hanglampen voor boven de eettafel.

Wat is de ideale grootte van lampen in een ruimte?

Een stoere lamp mag ook echt stoer en een eyecatcher zijn. Let niet alleen op het formaat van de tafel, maar kijk ook naar wat de ruimte kan hebben! Boven een kleinere tafel in een grote, open kamer kunnen gerust 1 of 2 forse lampen hangen (Bijvoorbeeld: 1 met een diameter van 70cm en 2 met een diameter van 50cm). Echter, staat een lange tafel dicht bij verschillende muren in een keuken met weinig daglicht, dan is een niet al te grote lamp vaak beter.

Kijk verder naar de hoogte van het plafond. Het is minder mooi als je hanglamp zo groot is, dat er nauwelijks tot geen ketting overblijft en de lamp dus bijna direct aan het plafondkapje hangt.

Kunnen de lampen op een dimmer worden aangesloten?

Alle lampen in onze webshop kunnen op een dimmer worden aangesloten. Het is niet de armatuur die beperkend is, maar de lichtbron. Er bestaan tegenwoordig ook spaarlampen en ledlampen die gedimd mogen worden.

Hoeveel Watt kan er in de lamp?

Dat staat meestal aangegeven op de fitting. Het is echter niet meer zo relevant als vroeger. Voor een flinke lichtopbrengst is een spaar- of ledlamp van 6 tot 8 Watt vaak al voldoende. Zo is 13 Watt spaarlamp vergelijkbaar met ongeveer 60 Watt gloeilamp. Een 10 Watt ledlamp is te vergelijken met 75 Watt gloeilamp. Het Wattage hoeft dus geen beperking te zijn!

Hoe moet ik de rustieke lampen van HK Living (HK-1003 / HK-1007 / HK-1011 HK-1015 / HK-1018 schoonhouden?

In elk geval niet met schoonmaakmiddel en water! Zuig de kap af en toe af met een stofzuiger met zachte borstel. Of gebruik een zachte, droge doek of plumeau. Hang deze lamp ook niet op plekken waar gemakkelijk vet kan komen.

Moet ik antiekzilveren lampen poetsen?

De lampen kunnen na enige tijd wat vlekken krijgen. De meeste mensen vinden dit juist mooi, omdat het zilver daardoor wat doffer wordt en de lamp een meer doorleefde uitstraling krijgt. Wie dit niet wil, kan de lamp oppoetsen met een geïmpregneerd doekje met speciale zilverpoets of zilverpoets en een zachte doek. Deze zijn verkrijgbaar bij elke juwelier, maar vaak ook bij een huishoudwinkel. Het is ook mogelijk om de lamp met het allerfijnste staalwol dat iets vochtig gemaakt samen met wat babytalkpoeder, zeer licht te schuren.
Wie niet wil poetsen kan van HG “Nooit meer poetsen” gebruiken.

Waarom hebben ze deze lamp aan de binnenkant niet dezelfde kleur gegeven als de buitenkant?

Veel fabrikanten maken de lampenkap aan de binnenzijde (gebroken) wit of glimmend aluminium met het oog op een goede lichtreflectie. Er zijn ook zwarte en grijze lampen met een respectievelijk zwarte en grijze binnenzijde. Dat levert warm licht op, maar er is beduidend meer wattage nodig om aan de gewenste lichtopbrengst te komen. Het is vaak verstandig om in dit soort lampen echt een witte lichtbron te plaatsen.

Kan de lamp in een andere kleur?

Heb je eindelijk de lamp gevonden die je mooi vindt, is alleen de kleur is niet goed…
Staak je zoektocht en wacht niet op de lamp waarvan je kleur én model mooi vindt. Het is een beter idee om de lamp te laten spuiten. Een gemiddelde spuiter zal voor circa 40 euro of minder een lamp heel netjes overspuiten, in een kleur naar wens, mat of glanzend.

Hebben jullie ook plafonnieres?

Ja, maar beperkt. Bijvoorbeeld DU-2004, DU-2005 en DU2008. Alternatief: gebruik een wandlamp als plafondlamp. Bijvoorbeeld een stoere, kleinere spot als de DU-2001, DU-2002, NO-2005, No-2003, DU-2010 of DU-2011 en de klassiekere scheepswandlampen als WL-2004 en WL-2005. Let wel op: waarschijnlijk moet de lamp op een centraaldoos geplaatst worden. Kies dan een wandlamp met een voldoende grote wandplaat!

Waarom heeft de webshop niet zoveel staande lampen?

De meeste leveranciers en fabrikanten ontwikkelen maar weinig nieuwe modellen voor vloerlampen. En van de modellen die er zijn, zijn de meeste eenvoudigweg niet stoer genoeg.

Welke lampen kunnen onder de veranda?

Officieel zijn de meeste hanglampen geen buitenlampen. Een lamp is pas een buitenlamp als deze een IP-waarde heeft van tenminste 23 (IP-waarde is de waterdichtheid en IP-23 is regenwaterdicht). Maar de meeste hanglampen hebben een dichte lampenkap die de fitting en lichtbron goed beschermd. Bovendien komt een hanglamp onder de veranda niet direct in contact met neerslag, hooguit met vochtige lucht. Deze lampen zijn dan ook probleemloos onder de veranda te gebruiken. Waar wel op moet worden gelet: als de lamp een glazen bol heeft en het een extreem koude nacht is (meer dan 10 graden vorst), dan kan het glas kapot knappen. Het is dan ook raadzaam om de lamp niet te laten hangen en tijdelijk binnen te leggen.

Kunnen jullie wandlampen ook in de badkamer?

Het is geen enkel probleem als de badkamer goed geventileerd is en de wandlampen niet direct bij een douche of ligbad hangen. Ze moeten niet in contact komen met bijvoorbeeld spatwater. Veel wandlampen van Stoerelampen.nl hangen al jaren probleemloos in badkamers!

Ons lichtpunt zit niet op de juiste plaats. Of: we hebben één lichtpunt en willen twee lampen ophangen. Hoe gaan we dit oplossen?

Als je graag meer wilt weten over montage, klik dan op Tips & trucs!

Maken jullie ook lichtplannen?

Het maken van lichtplannen is een specialisme. Dat doen we niet zelf. Voor kleinere ruimten en woningen is een lichtplan niet nodig: een installateur met veel ervaring kan hiervoor een prima plan maken. Dat is toereikend en bovendien veel goedkoper.
Voor specifieke toepassingen, zoals in kantoren, winkels en grotere gebouwen, is het verstandig een specialist in te schakelen. Dat kunnen wij ook regelen.

Geven jullie korting aan bedrijven/wederverkopers?

Wij proberen inderdaad een aantrekkelijke aanbieding te maken voor partijen als projectinrichters, interieurinrichters, architecten, restaurants, etc. Het kortingspercentage hangt met name af van het type lamp – wat de marge is en wat we daarvan weg kunnen geven, of de leverancier iets wil doen met projectkorting én natuurlijk van het aantal lampen dat wordt besteld.

Kan er ook extra snoer worden besteld? Bijvoorbeeld met een mooie katoenen mantel?

Onze leveranciers leveren geen los snoer. Maar geen probleem: op www.snoerboer.nl zijn mooie snoeren te vinden die per meter besteld kunnen worden. Daarbij is ook mooi ‘strijkijzersnoer’, met stoere katoenen in mantels in verschillende kleuren.
Ketting is in allerlei soorten en maten te koop bij bouwmarkten en – voor nog meer keuze – bij ijzerwarenspeciaalzaken.

Geven jullie lampen ook op zicht mee?

Nee, dat doen we niet. Er komen bij Stoerelampen.nl mensen uit het hele land. Dat zou een hele administratie worden, alleen al om bij te houden waar de lampen logeren. Maar omdat je thuis pas zeker weet of je een goede keuze hebt gemaakt, zijn we makkelijk in retourneren. Zonder opgave van redenen kan een lamp binnen 14 dagen worden teruggestuurd, waarna je het geld terugkrijgt.

STOERELAMPEN.NL Daarom koop je bij stoerelampen.nl

  • GRATIS VERZENDING
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD
  • LEVERING UIT VOORRAAD
  • EIGEN SHOWROOM
  • Gratis woonmagazines
  • VEILIG BETALEN
ideal mester cash master card visa