Landelijke hanglampen

Oké, je hebt gezocht op landelijke hanglampen. Goed idee, want deze lampen geven je huis meteen warmte en gezelligheid. Wil je graag antiekzwarte hanglampen of een robuuste lamp in warme koperkleur? Of ga je voor nostalgische hanglampen in emerald groen, de kleur van het oude koffieblik van je oma. Welkom in onze webshop, want daar vind je de mooiste lampen in landelijke stijl!


Landelijke hanglampen online bestellen

Is je huis landelijk ingericht, dan maak je het helemaal af met landelijke hanglampen. Maar omdat landelijke lampen een pure en vaak ongepolijste uitstraling hebben, passen ze ook prima in eigentijdse interieurs.

Onze webshop Stoerelampen.nl heeft een scala aan landelijke hanglampen die mensen vooral kiezen omdat ze op de eerste plaats heel sfeervol zijn. We hebben een aantal hanglampen die bijvoorbeeld nostalgische details hebben, zoals een beugel of een koperen of een bronzen afwerking. Heel mooi in je stoere landelijke woonkeuken of boven je antieke tafel.

Volop keuze hanglampen landelijke stijl

De landelijke hanglampen van Stoerelampen.nl zijn meestal gemaakt van metaal of metaallegeringen, waaronder nikkel, raw nikkel, brons en geel of rood koper. Een aantal lampen heeft een antiek zilveren finish. Hoe meer tijd er verstrijkt, des te doorleefder en donkerder deze finish wordt. De meeste mensen vinden dat mooi, maar je kunt de lampen eenvoudig weer lichter maken met een zilverpoetsdoekje.

Diverse landelijke lampen hebben een combinatie van materialen: de kap is dan vaak van glas en het bovenstuk en het plafondkapje hebben een bronzen of koperen afwerking gekregen. Een kenmerk van landelijke verlichting, dat je ook vaak ziet, is de rustieke afwerking. Denk aan antiekzwart, betonlook of een warme kleur, bijvoorbeeld donkerrood of diepbruin.

Verder kun je in onze webshop landelijke hanglampen van bekende merken bekijken en bestellen, bijvoorbeeld van HK Living. Dit geliefde Nederlandse merk heeft een groot aantal lampen die door de vorm en kleur doen denken aan vroeger.

We hebben ook hanglampen van iets minder bekende merken, zoals Windsor Lighting. De lampen van dit merk worden met de hand gemaakt in Engeland. Gebruikte materialen zijn vaak nikkel en verouderd of gepolijst koper. Sommige van deze lampen zijn echte klassiekers! Bij uitstek geschikt voor monumentale panden in een oer-Hollandse woonomgeving, zoals grachtenhuizen, dijkhuizen, woonmolens en herenboerderijen. Woon je niet in zo’n pand? Gelukkig zorgen onze landelijke lampen ook meteen voor een nostalgische sfeer in gloednieuwe huizen!

Landelijke hanglampen - Werklicht en sfeerlicht