Buitenlampen

Stoere verlichting voor buiten. Je vindt het op Stoerelampen.nl. Een klein maar fijn assortiment industriële, landelijke en klassieke buitenlampen. Onze stoere buitenlampen vallen op door hun authentieke en markante design. Waar ze ook hangen, ze geven elk pand extra uitstraling. Maar wat maakt een buitenlamp nou tot een buitenlamp? Het gaat om de waterdichte afwerking. De lampen zijn zo ontworpen en vervaardigd, dat regenwater de lamp niet kan binnendringen en daar kortsluiting kan veroorzaken. Voor de hanglampen geldt dat deze officieel niet het predicaat buitenlamp verdienen: het snoer gaat aan de bovenzijde de lamp in. Daar kan in theorie vocht binnendringen. Maar maak je geen zorgen: deze stoere hanglampen voor buiten kun je probleemloos onder je afdak of veranda hangen. Ze zijn robuust en bestand tegen een vochtig (buiten)klimaat. Stoere buitenlampen en verandalampen bestel je dus via Stoerelampen.nl.


Stoere buitenlampen en verandalampen

Wil je een stoere buitenlamp naast je voordeur hangen? Zoek je stijlvolle verlichting voor je buitenmuur, gepotdekselde schuur of eikenhouten veranda? Dan ben je aan het goede adres bij Stoerelampen.nl. Stoere buitenlampen zijn er maar weinig: de meeste buitenlampen vind je waarschijnlijk te klassiek. Te modern. Of gewoon te nietszeggend. Wij zijn bezig een collectie stoere buitenlampen samen te stellen.
Waterdichte lampen

Wat maakt een buitenlamp tot een buitenlamp? Inderdaad: de waterdichte afwerking. De lampen zijn zo ontworpen en vervaardigd, dat regenwater de lamp niet kan binnendringen en daar kortsluiting veroorzaken. Voor de hanglampen geldt dat deze officieel niet het predicaat buitenlamp verdienen: het snoer gaat aan de bovenzijde de lamp in. Daar kan in theorie vocht binnendringen. Maar maak je geen zorgen: deze stoere hanglampen voor buiten kan je probleemloos onder je afdak of veranda hangen. Ze zijn robuust, en bestand tegen een vochtig (buiten)klimaat.

Waar moet je op letten bij buitenverlichting?

Als je tuinverlichting gaat kopen, zijn er wel een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden.

Waterdichte eigenschappen. ...
Hoge IP waarde. ...
Duurzaamheid en energieverbruik. ...
Efficiënte lichtproductie.

Welke IP waarde moet een buitenlamp hebben?

Het eerste cijfer geeft aan hoe goed de lamp beschermd is tegen de impact van allerlei voorwerpen. Het tweede cijfer duidt op de bescherming tegen vocht. Voor buiten heb je minstens een IP23-waarde nodig. Een IP68-waarde is zelfs bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden

Hoeveel lumen moet een buitenlamp hebben?

Wanneer je een gewone buitenlamp hebt in de tuin, dan moet je denken aan een lichtbron met 300 tot 500 Lumen. Even voor de beeldvorming, dit komt overeen met een ouderwetse gloeilamp van 40 watt. Gaat het voornamelijk om het verkrijgen van sfeer, dan zou 250 tot 300 Lumen per buitenlamp al voldoende kunnen zijn.