Artikel in wonenonline van 3 april 2022
https://www.wonenonline.nl/interieur-inrichten/verlichting/zet-je-lamp-in-de-spotlight

 Artikel telegraaf 1 nov 2014 over Stoerelampen

Uit de Telegraaf van 1 nov. 2014

Filosofie

Online lampenshop met unieke collectie stoere hanglampen, landelijk en industrieel.

In een authentiek interieur, hoort een stoere lamp. Een robuuste lamp, met een ongecompliceerde uitstraling. Puur en met karakter. Verlichting als een subtiel accent óf verlichting als een ondubbelzinnig statement. Stoer en eigenzinnig.

Lampen zijn er genoeg. Maar alleen lampen die stoer én goed genoeg zijn, verdienen een plaats in de collectie van Stoerelampen.nl. En eerlijk is eerlijk: die zijn er niet zoveel. We struinen internationale beurzen af, screenen nieuwe collecties, azen op unieke modellen.

Het resultaat kan je bewonderen, in deze webshop en onze showroom. En uiteindelijk: in je eigen interieur. Dáár ontdek je dat een stoere lamp meer doet dan licht geven. Zelfs op klaarlichte dag is je stoere lamp een eyecatcher die indruk maakt. Dat is pas stoer!

Natuurlijk ben je benieuwd wanneer wij een lamp stoer vinden. We kunnen je geen lijst met criteria geven. Maar een paar dingen vallen wel op!

Stoere lampen:

• zijn meer of minder herkenbaar geïnspireerd op originele fabriekslampen;
• zijn vervaardigd van sterk metaal of aluminium;
• hebben stoere details: vleugelmoeren, ijzeren beugels, een matte waas, getande scharnieren;
• en zijn van hoge kwaliteit.

Op onze zoektochten vinden we vooral stoere hanglampen. Daarin kunnen we je dus de meeste keuze bieden. Maar onze collectie écht stoere vloerlampen en wandlampen groeit langzaam maar zeker.

Stoer, wat voor stijl is dat?

Je kunt stoer moeilijk koppelen aan een stijl. Onze lampen komen terecht in landelijke, moderne, nostalgische en eigentijdse interieurs. In woonkeukens, herenhuizen, boerderijen, loften, studio’s, kantoren en restaurants. Overal waar stijlbewuste mensen het voor het zeggen hebben…

Stoere lampen zijn niet landelijk of strak, modern of klassiek. Ze zijn doorleefd en tijdloos tegelijk. Je ziet dat aan de verlichting in deze online lampenshop. Je kunt een landelijke hanglamp in een monumentale woning hangen of in een klassieke keuken. Maar evengoed boven een strakke glazen tafel of aan een betonnen plafond. Een industriële hanglamp kun je in een loftwoning hangen, als een herinnering aan de fabriekslampen die er ooit gehangen hebben. Maar evengoed kun je deze lampen met hun glazen kappen boven een gebutste, antieke houten tafel hangen. Een retro bureaulamp kun je op de werktafel zetten. Maar evengoed kun je deze aan weerszijden van de boxspring met gecapitonneerde hoofdbord zetten… Stoer is puur en puur is stoer. Er is geen interieur, of er past een lamp van Stoerelampen.nl in.

Stoere duurzaamheid

Onze lampen worden veelal in India vervaardigd. Onder leiding van Indiase ondernemers wordt daar vakwerk afgeleverd. Let wel onder prima omstandigheden en dat al decennia. Dus geen onderbetaling, geen lange werkdagen en geen kinderarbeid. Regelmatig wordt de fabriek bezocht en gecontroleerd.

Het materiaal van onze lampen is veelal messing. Dat doorgaans vele en vele jaren meekan. Daarnaast wordt er voor elke lamp die we hier verkopen een verwijderingsbijdrage afgedragen. Daarmee ben je ervan verzekerd dat je oude lamp wordt verwerkt zodanig dat het milieu zo min mogelijk wordt belast.

STOERELAMPEN.NL Daarom koop je bij stoerelampen.nl

  • GRATIS VERZENDING
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD
  • LEVERING UIT VOORRAAD
  • EIGEN SHOWROOM
  • Gratis woonmagazines
  • VEILIG BETALEN
ideal mester cash master card visa